Portugal, Lissabon ja lähiympäristö

 

Meri on suuressa roolissa koko Portugalissa ja Lissabonissa. Löytöretkien aikainen vauraus on nähtävissä yhä tämän päivän Portugalissa muun muassa arkkitehtuurissa. Loistokkaan menneisyytensä ansiosta historiallisia nähtävyyksiä on runsaasti. Ruuasta, juomasta, kulttuurista, shoppailumahdollisuuksista ja ilta-elämästä ei ole pulaa, pikemminkin runsauden pulaa. Tältä näyttää Lissabonissa.

 

Hotellimme Onyria Quinta da Marinha on keskeisellä paikalla. Lissabonin lentokentältä vain parikymmentä minuuttia, samassa ajassa tavoitat Lissabonin. Cascais ja Esteroril ovat vieläkin lähempänä.

 

Myös tapahtumia on runsaasti. Lue lisää Portugalin valtion matkailutoimiston sivuilta. Täältä löydät videoita Portugalista. Ja täältä löydät tapahtumia.

Miljöö

Monipuolinen kulttuuri

 

Portugalilla on loistokas historia merenkulkumaana. Vauraan historiansa ansiosta, sen kulttuuri on kehittynyttä ja monipuolista. 


Esimerkiksi fado, portugalilaisten perinnemusiikki on kokemisen arvoinen. Se on parhaimmillaan yksinkertaisissa tunnelmallisissa kansankuppiloissa, joissa tavalliset ihmiset kertovat laulun sanoin kukin vuorollaan elämänsä iloista ja suruista.

Cascaisin lahti - ruhtinaitten ranta

 

Hotellimme sijaitsee Cascaisin lahdella. Se on yksi hienoimmista alueista 1800-luvulta lähtien, jolloin se oli aristokraattien suosiossa. Tänä päivänä se tunnetaan Portugalin rivierana, jossa vietetään kansainvälistä luxsuselämää. Cascaisin ehdoton valtti on upea luonto, sijaitseehan se aivan Sintran luonnonpuistoalueen läheisyydessä.


Cascais on maakunta, siellä on asukkaita noin 200 000. Estoril on pieni rannikkokylä, jossa on suuri kansainvälinen casino. Se on tunnuttu glamouristaan ja iloisesta ilta-elämästään. Fiilistele täällä lisää.

 

Viehättävä Lissabon

 

Lissabon on pieni suuri suurkaupunki, jonka ottaa haltuun parhaiten kävellen, mutta myös keltaisilla raitiovaunuilla, joista kaupunki on tunnettu. Lissabon on rakennettu kuudelle kukkulalle Tejo-joen rannalle. Sen vanhassa kaupungissa on idyllisiä kapeita kujia ja kauniita rakennuksia.